Tips

Nybegynner:

Som helt ny i spillet så er det mange ting og sette seg inn i. Her skal vi prøve og dra deg igjennom det du bør ha hovedfokus på. Skaff deg et allround lag i starten som kan brukes på alle ting du gjør i spillet. Dette laget bør ha en healer og være i det vi kaller for regnbue farge (en helt av hver farge). Dette vil være et lag som benyttes til både raiding, brettene på kartet og titan. 

Titan:

Dette er et stort monster som dukker opp på verdens brettet ditt. Denne dukker opp en gang hver 23. time, og er fremme maks 22 timer. Denne har mye helse og hele alliansen må samarbeide for og ta den ned! Titanene er rangert fra 1 Stjerners og helt opp til 14 Stjerner etter som hvor vanskelig den er. 

 

Fra 5 stjerners kan man oppleve og få sjelden titan som kommer med ekstra forbedringsmaterialer som mulig loot.

Titanen har 1. kritisk punkt som flytter seg hvert 3. trekk. når du treffer med 3 brikker her så vil titanen lammes og den vil ikke kunne slå tilbake. Samtdig gjør du ekstra skade på den ved og treffe dette punktet.

Man kan ha maksimum 3 titan energi av gangen, og opparbeiding av en ny titan energi tar 4 timer. Det er derfor viktig og ikke vente for lenge med og angripe etter at titanen dukker opp. Dette for å snarest mulig få "klokken igang", slik at ny energi begynner å lages. 

En annen ting som er viktig er nivåøkning/levling. Når man går opp i nivå så fylles alle lager opp (verdensenergi, raidenergi og titanenergi). Sørg derfor for å ha brukt opp dine tre titanenergi og gå opp i nivå under en aktiv titan. Da får du tre "ekstra" angrep. 

Titanen er viktig da dette er den største muligheten du har til og få tak i forbedringsmaterialer som forbedrer dine 4* og 5* helter.

AW (krig): 

Når du kommer til level 12 får du muligheten til og være med i Allianse Wars! Denne dukker opp 2 ganger i uken og sammen kriger alliansen mot en annen allianse. Det er viktig at du setter opp det beste forsvarslaget du har slik at du blir vanskeligere og ta ned.

Krigen varer i 24 timer. og du får totalt 6 energi til og angripe med.

 

NB! Husk alle helter kan kun brukes en gang pr AW så husk og sett opp lag som er fornuftige i forhold til motstanderen du møter. Samtidig er det og ha en bred heltestall viktig! Det er viktig å sjekke forsvarslaget ditt før hver AW, inkludert troppene. Hvis man ikke setter opp fullt lag med 5 helter så får man ikke delta i AW.

Helter:

Spillet består av 5 farger: Lilla, Grønn, Rød, Gul og Blå. Alt av helter og motstandere samt titan består av en slik farge!

Når du skal trene helter, ikke bruk opp materialer eller rekrutter på og trene helter som er lavere en 3*, alt under kaller vi heltemat. 

I starten er det viktig å trene helter med 10 og 10 av samme farge som helten du trener. Grunnen til dette er at alle helter har et spesial angrep som har 8 nivåer. Prosentsjansen for å øke spesialangrepet øker når du trener med 10 og 10 helter i samme farge.

Du får i tillegg litt mer XP å trene samme farge.

Bygge byen din:

Dette er en stor utfordring for mange. så vi skal prøve og fortelle deg hva du skal fokusere på.

Ditt første mål er å få festningen din til nivå 10. Da får du mulighet til og konvertere en bygning som er nivå 5 (anbefaler smie) slik at du kan trene tropper (de små mennene som er under heltene dine). Dette er de som faktisk gjør skade med brikkene i spillet så disse er veldig viktige.

Ditt andre mål er så å få festningen din til nivå 20. Grunnen til at du ønsker og ha festningen opp til nivå 20 er for igjen og kunne oppgradere treningsleiren(e) din til nivå 20. Da kan man trene med mulighet for å få 5* helter. Underveis er det også viktig og vite at treningsleir på nivå 13 gir deg en mulighet for 4* helter.

For og få dette til så er du avhengig av og oppgradere jernlagrene dine i takt med festningen da byggeprosessen krever mye jern. For å kunne oppgradere festningen til nivå 20 så må alle jernlagrene dine være på nivå 18. 

Viderekommende:

Når man kommer seg rundt 2800-3000 i lagkraft er det på tide og begynne og spisse lagene sine.

Man bør kunne stille med 6 lag i AW, ha et eget forsvarslag, ett eget angrepslag samt ha muligheten til og bytte ut nøkkelhelter for og øke skaden mot titaner samt i raid.

Raid:

Når man raider på dette nivået så begynner motstanderne og bli ganske krevende. Derfor må man begynne og tenke på hvilke helter man møter og hvem man bør ta med seg på laget. Ting du bør fokusere på da er helter som fjerner fientlige buffs på både dine helter samt motstanderens helter. 

Man må fokusere på og ha med seg healer i kamp samt ha et fokus på hvilken tank du møter.

Et tips kan være og for eksempel bytte ut den fargen motstanderen har på tanken sin og sette inn en ekstra av fargen denne tanken er svak mot.  

Forsvarslaget ditt bør bestå av 1 sterk tank, 1-2 healere samt noen som fjerner buffs. På denne måten er du godt dekket opp imot de som angriper deg.

Titan:

Nå har man klart og skaffe seg en såpass bredde at man kan veksle litt på heltene ut fra hvilken titan man møter, gå gjerne inn med flere helter av samme farge (som titanen er svak mot). Samt helter som gir angrepsbuff er og å foretrekke. Eksempler på slike helter er: Djervtann, Grimm, Wu kong, Sjakal med flere. 

Man har nok også på dette nivået begynt å produsere hjelpemidler som man tar med seg når man angriper titanen. Ulike bannere, mana, motgift, øks og piler er alle hjelpemidler som kan bidra til å øke skaden betraktelig. 

Generelle Tips:

Farmer tips:

Det er forskjellige brett som egner seg til farming av forskjellige ting.

Om du skal farme til ulike farge kister så bør du bruke disse brettene (fra sesong 1):

Blå: 8-7

Grønn: 7-5

Gul: 10-6 (gir alltid 11) eller 12-9 (varierer mellom 9 og 11)

Lilla: 7-4 eller 8-4

Rød: 6-8, 11-6 eller 20-4

Til vanlige kister bør man farme 8-7

For Rekrutter bør man farme 8-7